KNOW Your Magic

Rood

OKT 2023, NUMMER 8

Kleurenbrief

Rood geeft adrenaline vrij om de mentale en fysieke energie te stimuleren. Deze kleur zorgt voor onrust, daagt je uit om uit je comfortzone te stappen en moedigt je aan.

Te veel kan destructief zijn. Deze kleur is grenzeloos in zijn honger naar macht. Op zich is het niet ‘slecht’. Het hangt af van de situatie. Het destructieve effect van Rood kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te vernietigen wat de groei belemmert.

Gebruik Rood als een schop onder de kont wanneer dat nodig is. Deze kleur heeft een kracht die je tot actie aanzet. Dus als er iets is waar je echt tegenop ziet, kun je Rood gebruiken als ondersteuning en om jezelf te activeren.

“Red protects itself. No color is as territorial. It stakes a claim, is on the alert against the spectrum.” ~ Derek Jarman

Omdat het best wel een heftige kleur is, adviseer ik altijd om deze met mate te gebruiken.

Rood eten
Subtiele toevoeging van rood in je dagelijks leven is rood eten, bijvoorbeeld rode vruchten.

Kleding
Kleding doet niet alleen iets met jou, maar geeft ook een indruk van jou aan anderen. Het bewust dragen van bepaalde kleuren kleding stimuleert verandering in gedrag. Dus subtiel rood: sieraden (oorbellen, ringen, armbanden, rode patronen in je kleren, rode sokken, rood ondergoed.

Rood vraagt om passie en actie!

Ga aan de slag met een van de bovenstaande tips. Ik vind het belangrijk dat de vrouwen in mijn omgeving resultaat zien van mijn tips en adviezen. Dus mocht je ergens tegenaan lopen, stuur dan gerust een berichtje naar fatimah@know-yourmagic.com.

© FATIMAH ALI @ WWW.KNOW-YOURMAGIC.COM

error: Content is protected !!