KNOW Your Magic

De potentie van uniekheid

De kracht van de potentie van uniekheid zorgt voor diversiteit in creaties en community’s. We zijn allemaal gezegend met talenten en daarmee creëren we ieder onze eigen imperiums. Geen enkele creatie is hetzelfde, omdat wij allemaal anders denken en voelen. Ons intellect en hart zorgen ervoor dat wij onze talenten op onze eigen manier gebruiken en inzetten om onze dromen waar te maken. Wij zijn allemaal anders met verschillende levensdoelen en onze eigen werkelijkheid. Dit maakt ons uniek. Waarom dan concurreren?

Concurreren doen we met mensen die hetzelfde denken en voelen als wij. Dat lijkt me wel zo eerlijk, want dan kun je vergelijken. Het probleem is alleen, wij zijn allemaal anders. Hoe kan ik concurreren met iemand die totaal anders is dan ik? Wie bepaalt de maatstaf? Een beetje tegenstrijdig als je boss wilt zijn van je imperium en een ander laat bepalen wanneer jouw creaties goed genoeg zijn voor de race. Concurrentie zorgt ervoor dat we onszelf verliezen in een wedstrijdje. We sluiten compromissen om op elkaar te lijken. Onze uniekheid gaat verloren. Onze creaties worden identiek. We groeien niet meer. Ergens moeten we een punt bereiken waar we onszelf de vraag stellen: waarom deed ik dit ook al weer?

Want wanneer we beginnen, zijn we iemand anders; we ZIJN anders. In een wereld waar iedereen uniek is, wordt niet geconcurreerd. Daar wordt gebouwd. Community’s met onuitputtelijk creatieve diversiteit. Een toekomst waarin we onze uniekheid vieren, omdat het ons samenbrengt uit nieuwsgierigheid naar elkaars creaties en wat voor moois deze voor ons kunnen betekenen.    

error: Content is protected !!